2017. augusztus 31., csütörtök

Augusztusi book haul


Sziasztok!

Hát ez a nap is eljött... vége a nyárnak, hivatalosan is. Nem túlságosan fűl hozzá a fogam, én még kitoltam volna egy-két héttel az iskolakezdést, no, de ez van. Szép volt, jó volt, hamar eltelt. Mindenesetre könyvekben nem szűkölködtem most se, meg is mutatom, milyen kötetekkel gazdagodtam.

Elsőként a The Mistborn Trilogy box set érkezett meg, amelyre nagyjából 2 hónapot vártam... Igazán szép kötetekről beszélünk, nagyon tetszik Brandon Sanderson összes könyvének a fehér színű borítója, igazán összepasszolnak. 


Ez egy nagyívű fantasy trilógia, magyarul a Ködszerzet néven ismert. Fülszövege:
Ezer ​éve már, hogy hamueső hullik az égből, hogy egyetlen virág sem bontotta ki szirmait. Ezer éve már, hogy a szkák nyomorult rabszolgákként, örökös félelemben robotolnak. Ezer éve már, hogy az Uralkodó, a Végtelenség Szilánkja isteni legyőzhetetlenségben, általános rettegéstől övezve trónol tökéletes hatalma csúcsán.
Ám mikor már a remény emléke is végképp elenyészni látszik, egy sebhelyekkel borított, összetört szívű félrabszolga ismét rátalál arra az Uralkodó legpokolibb tömlöcének mélyén. Kelsierben, a tolvajban elpattan valami, és felfedezi magában a ködszerzetek erejét, az allomancia varázslatos tehetségét. Majd született vezérként minden képességét a végső, legnagyobb terv szolgálatába állítja, magát az Uralkodót szemelve ki a lázadás célpontjaként.
Fiatal kora ellenére Brandon Sanderson a modern fantasy világhírű, kiemelkedő tehetségű képviselője. A már első regényével, az Elantrisszal nagy sikert aratott szerző Ködszerzet-trilógiájában a következő merész, ám igen egyszerű kérdéssel feje tetejére állítja a fantasy egész zsánerét: mi történik akkor, ha a próféciákban megjövendölt hős elbukik a Sötét Úrral szemben?
A másik szerzeményem pedig a Harry Potter és a bölcsek köve illusztrált kiadása. Már 2011 óta Potter rajongó vagyok, azonban eddig nem rendelkeztem magánpéldánnyal, és úgy gondoltam, hogy ideje lenne elkezdeni gyűjteni. Csodaszép illusztrációkkal van tele, és maga a kötet is nagyon igényes, jó minőségű. Igaz, hogy elkérik az árát, de szerintem abszolúte megéri. Minden évben megjelentetnek egyet, idén a 3. kötet várható, október tájékán. Az illusztrátor pedig Jim Kay, akinek a rajzait a Szólít a szörny című könyvben is láthatjuk.


Ennyi lett volna az augusztusi book haul bejegyzésem, elég sok könyvvel bővültem! Legjobban a Harry Potternek örülök, amint megvettem, újra is olvastam, s még mindig imádom.
Holnap a szeptemberi (még leírni is fájdalmas) tbr bejegyzésemmel jövök!

3 megjegyzés: