2017. július 19., szerda

Top 5 Wednesday #13


Sziasztok!

Eljött egy újabb szerda, egy újabb érdekes témával. Ugyanis, ma öt olyan könyvet kellett összegyűjtenem, amelyek nem a nyugati világban (Nyugat-Európa és Észak-Amerika) játszódnak, vagy pedig nem ezek inspirálták. Elég nehéz volt rábukkannom ilyenekre, mert manapság a legtöbb könyvnek ezek a helyszínei. De, azért csak sikerült ötöt összegyűjtenem, s most rendhagyó módon csak egy lett fantasy. 

1. A bronzlovas 
Ez ugrott be legelsőként (főként mert viszonylag friss olvasmány), hiszen a Szovjetunióban játszódik a második világháború alatt. Romantikus, hangulatos, olvasmányos. Akit bővebben érdekel, ITT el tudja olvasni az értékelésemet róla. 

2. Árnyalatnyi remény
Másodikként pedig egy, a fentihez egy picit hasonlító (annyiban, hogy mindkettő a második világháború alatt zajlik), Litvániában (no meg később Szibériában) játszódó könyv jutott eszembe. Imádtam, zseniális könyv, tele érzelmekkel, élni akarással és rendkívüli kitartóképességű emberekkel. Erről is írtam értékelést, ha esetleg még többet szeretne valaki olvasni róla (ITT). 

3. Cinder
A Holdbéli Krónikák első része. Mivel Új-Pekingben játszódik, már ebből is lehet következtetni, hogy kínai behatással rendelkezik. Fantasy, sci-fi, disztópia - keverednek benne a műfajok, de szerencsére a legjobb értelemben. Egyébként ez egy Hamupipőke újramesélés, a sorozat többi része pedig feldolgozza Piroska, Rapunzel és Hófehérke meséjét. 

4. Halál a Níluson
Egyik kedvenc Agatha Christie regényem, amely Egyiptomban, főként a Níluson játszódik. Aki szereti a krimiket, és még nem olvasta, ne hagyja ki! Poirot ismét mesterien használja a kis szürke agysejtjeit, a csattanó pedig nagyon a helyén van!

5. Leányrablás Budapesten
Nem akartam kihagyni a magyarokat ebből a listából, így az egyik kedvencemet hoztam. Bár még nem folytattam a sorozatot, ez az első rész magával ragadott. Tökéletesen visszaadta számomra a 19-20. század Budapestjét, ezen kívül pedig imádtam a karakán főhősnőt!

Ennyi lett volna a mai T5W bejegyzés, remélem valamely könyvhöz meghoztam valakinek a kedvét, szerintem egyikkel se lehet mellélőni. :)
Jövő héten olyan sorozatokat fogok bemutatni, amelyek a folytatással/folytatásokkal egyre jobbak lettek!

További résztvevők:
Réta
Wandamaci
Julicsenge
Dorka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése