2017. július 12., szerda

Top 5 Wednesday #12


Sziasztok!

Ma a top 5 gyerekkönyvemet mutatom be. Mivel még mindig ingyenes wifin lézengek, ezért sajnos most is képmentes leszek. 

1. & 2. A Négyszögletű Kerek Erdő & Tüskés varabin 
Rettenetesen imádom Lázár Ervin e kettő művét, gyerekként rengetegszer olvastam őket. Bár régen olvastam őket, arra kifejezetten emlékszem, hogy a Tüskés varabinból Hertelendi Róbertről, a seregélyről szóló novella volt a favoritom. Csodaszép állatábrázolások is vannak benne, érdemes minden állatbarátnak elolvasni, én is kedvet kaptam most hozzá, de sajnos most nincs itt velem.
A Négyszögletű Kerek Erdő meg egy klasszikusnak mondható Lázár Ervin könyv, szerintem sokan ismerik. De ha nem, akkor mindenképpen ajánlom, mert nagyon olvasmányos és humoros és szomorú is. 

3. Matilda
Most idén (vagy talán 2016-ban?) nagyon felkapott lett Roald Dahl, megjelent a filmfeldolgozása a The BFGnek (A nagy barátságos óriás), illetve a Boszorkányok c. könyvét idén adták ki új köntösben. Gyermekkoromban sokszor megnéztem a Matilda filmet, illetve olvastam a könyvet, igazán azonosulni tudtam a főszereplő kislánnyal, aki szintén könyvmoly. 

4. Tappancs
Úgy-de-úgy rajongtam ezért a trilógiáért! Kutyamániás voltam mindigis, szóval evidens, hogy imádom a kutyás könyveket (pl. James Herriot: Kutyák a rendelőmben). Őszintén szólva, nem emlékszem sokra már belőle, csak azt tudom, hogy nagyon faltam a sorait. Valószínű most már nem nyújtana akkora élményt, mindenesetre nosztalgikusan tudok visszatekinteni rá.

5. A vaspróba
Erről már írtam a folytatásra váró sorozatok c. bejegyzésemben, szóval most csak annyit mondanék, hogy aki egy middle-grade fantasy sorozatra vágyik, amiben sok kaland, mágia és varázslóiskola szerepel, akkor vegye kézbe ezt a könyvet. 

Ez nagyon rövid bejelentkezés lett, de per pillanat örülök, hogy egyáltalán betöltött. :D  

További molyos résztvevők:

1 megjegyzés: