2017. július 6., csütörtök

Top 5 Wednesday #11


Sziasztok!

Igen, tudom, ma csütörtök van, azonban adódott egy kis malőr tegnap a wifit illetően. Épp befejeztem a bejegyzést, s közzé is akartam tenni, amikor fogta magát, és elment. Ma is lementem többször a partra, próbálgattam, de csak nem hozta be. Úgyhogy utolsó mentsvárként felhasználom a mobilinternetemet. Mai feladat a top 5 románcmentes könyvem bemutatása. Lássuk is. Képmentes leszek (majd a borítóképet utólag, otthon pótlom, mert nem akarok sokat fogyasztani). 

1. A darker shade of magic (Shades of magic trilógia)
Kis flörtölgetés volt Lila és Kell között, de tényleg minimális, szinte észre se vehető. Abszolút nem a romantikán volt a hangsúly, és szemernyit se vett el a minőségtől, sőt! Nagyon is tetszett, hogy végre nincs szerelmi háromszög, drámai vívódások stb. Az írónő másik duológiája a This savage song is erről híres, szóval úgy látszik az írónőnek is elege van a romantikus fantasykból, a mi szerencsénkre.

2. Trónbitorlók & Avempartha - Az elfek tornya (Ryria-krónikák)
Ezt is mindenképpen meg akartam említeni. Erről a két könyvről már írtam a folytatásra váró sorozatok bejegyzésemben. Erőssége a humoros, egyedi és szerethető főszereplők, illetve a mellékszereplők. S pozitívum, hogy nincs benne románc, meg testi szerelem sem, ami elég ritka ilyen volumenű fantasyknál (nem YA, inkább felnőtt fantasy).

3. Ha a helyén van a szíved
Ezt az Arany Pöttyös könyvet mindigis szeretni fogom. Már kétszer olvastam, de akár most is újraolvashatnám, ha nem lenne félezer könyv a várólistámon. A családon belüli összetartásról szól, meg arról, hogy nem minden a pénzről szól. Érdekes volt olvasni, hogy mennyire megváltozott a főszereplő, meg az életmódja viszonylag rövid idő alatt.

4. Óceán az út végén
Nail Gaimannek van egyfajta írásmódja, amit valakit vagy szeret vagy nagyon nem. Szerencsére, eddig csak egy novelláskötetében (Tükör és füst) csalódtam, de amúgy se vagyok nagy novella faló (kivéve talán Agatha Christie novelláit, azokat nagyon szeretem). Egy nyomasztó, elgondolkodtató, nagyon fura könyv, romantika viszont nincs benne. Én mindenkinek ajánlom, viszont kell hozzá egy alaphangulat.

5. Hekja
2010-ben és 2011-ben olvastam, egyből beleszerelmesedtem. Egy kislányról szól, aki a vikingek fogságába került, és az ottani életét meséli el. Érdekes, olvasmányos és imádtam az életmódjukról, meg úgy alapjáraton a vikingekről olvasni.

Ennyi lett volna ma, jövő héten gyerek-, illetve ifjúsági könyveket fogok hozni! 

További molyos résztvevők:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése