2017. július 28., péntek

The Tbr Book Tag


Sziasztok!

Ma a The Tbr Book Taget töltöttem meg, amelyre Dorka hívott ki. Az ő válaszait ITT olvashatjátok. A Tbr a to-be-read rövidítése, magyarul várólista. De kezdjük is!

1. Hogyan követed nyomon, hogy mi van a várólistádon?
Teljes mértékben a moly.hu segítségével. Goodreadsen is fenn vagyok, de azt nem használom annyira aktívan.

2. Hogyan döntöd el, hogy mit olvasol el a várólistádról legközelebb?
Ez fogós kérdés. Nem mindig a várólistáról választok, mert amik megvannak nekem, azokat általában nem raktam fel rá, és először a saját könyveim olvasottságát akarom megnövelni, utána pedig a régebbi várólistás elemeket elolvasni. Vagy amit éppen megkívánok, és benn van a könyvtárban.

3. Melyik könyv van a legrégebb óta a várólistádon?
Dosztojevszkijtől A kamasz. Augusztusban lesz két éve, hogy felraktam, ideje lenne elolvasni, azonban még emésztem ezt az ötletet.

4. Egy könyv, amit nem rég adtál hozzá a várólistádhoz?
A legfrissebb A Nap is csillag Nicola Yoontól. Már gondolkodtam, hogy megveszem angolul, de aztán megtudtam, hogy magyarul is meg fog jelenni, s úgy döntöttem, inkább kiveszem a könyvtárból egyszer.

5. Egy könyv, amit csak a borítója miatt raktál a várólistádra.
Csupán a külcsín miatt nem olvasok könyvet. Felőlem lehet a világ legszebbje, ha nem tetszik a fülszöveg, akkor nem áldozom rá az időmet. Persze hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem befolyásol. Egy csodaszép borítójú könyvön előbb akad meg a szemem, s így hamarabb megnézem, hogy egyáltalán érdekel-e.

6. Egy könyv a várólistádon, amit nem tervezel elolvasni.
Szeretem azt gondolni, hogy mindet el fogok olvasni, azonban ez félezer könyvvel nem lenne túlságosan reális. Biztos akadnak olyanok, amelyeket már nem olvasnék el, de ahhoz neki kéne állni szortírozni. Ahhoz viszont még nincs kedvem. :D

7. Egy, még kiadásra váró könyv a várólistádról, ami miatt izgatott vagy.
Az essexi kígyó Sarah Perrytől. Ezt is régóta nézegettem a bookdepositoryn, aztán megláttam, hogy megjelenik magyarul.
S hogy miért vagyok izgatott miatta? Mert megfogott a fülszövege, illetve egy hasonló ízlésű figyeltem nagyon szerette.

8. Egy könyv a várólistádról, amit mindenki olvasott, kivéve te.
Outlander! Az egyik barátom majdhogynem kedvenc könyve, és már mások is ajánlották, de még mindig nem kezdtem el. Egyszer biztos el fogom, de még készültem fel lelkiekben. :D

9. Egy könyv a várólistádról, amit mindenki ajánl.
Az ember, akit Ovénak hívnak szerintem eléggé ismert és közkedvelt könyv.

10. Egy könyv a várólistádról, amit nagyon el szeretnél olvasni.
Because you love to hate me antológia! Kedvenc booktubereink ötletet adtak híres íróknak, és így születtek meg ezek a novellák. Én már nagyon kíváncsi vagyok, hogy miket hoztak össze, főleg hogy most a gonoszokról szól az összes. Jessethereader peldául a Halál témáját adta Victoria Schwabnak.

11. Könyvek száma a molyos várólistádon.
526. Te jóságos Isten.

Köszönöm a kihívást Dorkának! Én pedig kihívnám Rétát, Wandamacit, NagyDorkát, Beatrice-t és abstractelfet - ha még nem csináltátok meg, és van kedvetek!

5 megjegyzés:

 1. Csatlakozom a barátodhoz, olvasd el az Outlandert! A lelki felkészülés kell, de aztán minnél hamarabb olvasd! Az oldalszám ne zavarjon, nekem nem tűnt fel olvasás közben. Úgy érzem mintha sokkal rövidebb lett volna, mint mondjuk a Rengetg :D. Jó bejegyzés lett és itt is köszi a kihívást!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, nálad is láttam nemrég, hogy berántott Téged is az Outlander. :D Hát az oldalszám annyira nem is rémít meg, inkább az, hogy rengeteg része lesz, s elvesztem a fonalat, míg megjelennek az újak. :D
   Szerintem meg az idén nekiugrom.

   Törlés
  2. Ja és köszi :D (olyan furcsa, hogy nem lehet módosítani a bloggeres megjegyzéseket, remélem ezen javítanak majd)

   Törlés
 2. Mikor megnyitottam a linket, és láttam, hogy Dorka hívott ki csak lestem, hogy mi? nem is emlékszem rá, de rájöttem, hogy nem én Dorka xD amúgy köszi a jelölést, jövőhéten ki is fogom tölteni :* :)

  Ui.: már szerdán is feltűnt az új külső, csak elfelejtettem megemlíteni...de most megteszem: szuper lett az új dizájn :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hehe, én is belegondoltam, hogy milyen vicces :D
   Köszönöm szépen :3

   Törlés