2017. július 17., hétfő

Summer Days Book Tag


Sziasztok! 

Wandamaci hívott ki erre a nyári Book Tagre, amit ezúton is köszönök. Az övét ITT tudjátok megnézni! 

1. Nyáron mindenkinek kicsivel több szabad ideje van, ezért az új könyvek mellett előkerülnek már a régen olvasott regények is, egy kis nosztalgia erejéig. Te melyik könyvet olvastad a legtöbbször?
Az az igazság, hogy nem nagyon szeretek újraolvasni, ahhoz nagyon-de-nagyon kell, hogy szeressem az adott könyvet, s ezt még nem sok érte el. Egy kivétel van (szerintem nem lesz meglepő), a Harry Potter. Az egész sorozatot háromszor olvastam (kétszer magyarul, s egyszer angolul). Ezt a sorozatot bármikor újra tudnám olvasni, mindig egy élmény visszatérni a világába.

2. Ha nyár, akkor kötelező olvasmány, vagy tipikus nyári olvasmányok? Ha már nem jársz iskolába, akkor értelmezd úgy a választ, amikor még iskolába jártál!
Mindkettő. Én tipikusan az a gyerek voltam, aki a kötelezők olvasását is nagyon élvezte (kivéve az Egri csillagokat, azt sajnos nem tudtam befejezni, annyira nem fogott meg). 

3. Szerinted tipikusan nyári olvasmány:
Eat, Pray, Love - Ízek, imák, szerelmek. Utazás, romantika - egy könnyed, rövid olvasmány. 

4. Ha nyár, akkor szerelem! Kedvenc könyves párosod?
Feyre és Rhysand (ACOTAR), imádom a vicces csipkelődéseiket, a meghitt pillanataikat, s úgy összességében a kölcsönös szereteten alapuló szerelmüket. 

5. Olvasmányaid alapján, te hova utaznál el legszívesebben nyaralni?
Prythian (ismét ACOTAR, tudom-tudom, nem vagyok én papagáj). Azon belül is legfőképpen Velaris, de igazából nagyon érdekes lenne végigjárni az összes udvart. 

6. Ez lehűt! Mondj egy borzongató könyvet, amit szerettél:
A kedvenc ilyenem a 11/22/63 volt Stephen Kingtől. Bár nem horror, hanem thriller, azért akadtak részek, amelyek beparáztattak, főleg, hogy ezt akkor olvastam, amikor egyedül voltam nyaralni. Este azért kicsit többször néztem meg, hogy be van-e zárva.

7. Ez felpezsdít! Mondj egy érzelmektől túlfűtött, forró szerelmi történetet, amit olvastál!
Wandamacival egyetértve, én is A bronzlovast említeném meg. A könyvből száz oldal tényleg túlfűtötté, túlzottan erotikusra sikeredett. 

8. Idén nyáron melyik könyvet viszed magaddal a nyaralásodra?
Már voltam, s ezeket vittem:
- A Court of Wings and Ruin (ACOTAR 3.)
- A Gathering of Shadows (Shades of Magic 2.)
- Rengeteg
- A Conjuring of Light (Shades of Magic 3.)
Ezekből csak az ACOWARt fejeztem be, a Rengeteget és az A Gathering of Shadowst már elkezdtem, de még nem olvastam ki. De egyébként mindig ez van: rengeteg könyvet viszek, amiből tuti, hogy nem fogok mindet kiolvasni, de a vállam azért hadd szakadjon le a cipekedésben. 

Nos, ennyi lett volna, következzenek az én kihívottjaim:
Dorka, a berriesandbooksblog bloggerinája
lafayette 
Blue_Nadine
Cucuka
Attila_Saw

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése