2017. július 22., szombat

Sorozatok #4


Sziasztok!

Elérkeztünk a sorozatos bejegyzések utolsó állomásához. Ebben a posztban azokat a sorozatokat szeretném bemutatni, amelyeket el szeretnék kezdeni. Na nem az összeset, mert akkor napestig itt ülhetnénk, annyi van a várólistámon belőlük. A top 10-et szedtem össze, s csak olyanokból szemezgettem, amelyeknek legalább 2 része megjelent már. Próbáltam prioritásbeli sorrendben menni, így a legjobban várt sorozatomat a lap alján találhatjátok meg!


10. Mistborn
Rengeteg embertől olvastam, hogy ennek a trilógiának mindenképpen adjak egy esélyt, szóval beadtam a derekam és megrendeltem belőle a box setet. Magyarul is megjelent mindhárom része, csak hat kiadásban, mert muszáj volt kettészedni a részeket... Egyébként Sandersonnak rengeteg ebben a világban játszódó könyve van, akit bővebben érdekel, van egy tematikus polc a molyon The Cosmere Cycle néven. S nála arra is ügyelni kell, hogy milyen sorrendben olvassa az ember a könyveit, nehogy lespoilerezzen magának valamit, vagy úgy olvasson el egy könyvet, hogy halvány fogalma se legyen arról, hogy mi folyik, mivel nem olvasta az előtte lévőt. Trükkös.


9. Excalibur
Ehhez három dolog is köt. Az első, hogy gyerekként/kiskamaszként imádtam az Arhur-mondakörről szóló filmeket nézni. A második, hogy a trilógia első része a születési évemben került kiadásra. A harmadik, hogy az író sok évvel és csupán egy nappal előttem született! (Imádom az ilyen véletleneket.) S már csak ezek miatt is érdemes lesz elolvasnom. A trilógiáról dióhéjban: "... a kötet narrátora Derfel Cadarn angolszász harcos, Arthur jobbkeze, Merlin, a legnagyobb druida egykori kegyeltje. Az ő tolmácsolásában elmesélt három lebilincselő történet – A tél királya, Isten ellensége, Excalibur – a sötét középkorba visz vissza bennünket." 


8. Dorothynak meg kell halnia
Imádom Óz történetét (főleg a Judy Garlandos filmet, gyerekként rongyosra néztem, bár rohadtul féltem a Keleti boszorkánytól), így nem kérdés, hogy sorra fogom keríteni ezt az átdolgozást is. Ez egy sötétebb, nem éppen gyerekes sztori, de éppen ez fogott meg benne. Magyarul eddig három rész jelent meg, de a konklúzió még hátra van, angolul idén jelent meg, szóval jövőre várható leghamarabb.


7. Stalking Jack the Ripper
Idén jelent meg a második része, és elvileg még lesz valamennyi része. Nem sokat tudok róla, csak amit a címekből ki lehet találni. Elég vegyes értékeléseket olvastam róla, egy ideig le is beszéltem magam róla, de most újra kedvem lett hozzá. Muszáj meggyőződnöm a saját két szememmel.


6. Falling Kingdoms
Ez a high fantasy sorozat már borzasztó rég óta a radaromon van, de még várom a 6., azaz a legutolsó rész megjelenését, ami novemberre esedékes. Magyarul idén jelent meg az első rész Királyok harca néven. Myticában három királyság létezik, s mindhárom királya egyeduralomra tör, így az emberek élete 180 fokos fordulatot vesz. Ármány, titkok, hatalmas fordulatok - kíváncsi leszek rá!


5. Seven Realms
Egy négy részes epic fantasy sorozat. Őszinte leszek, semmit nem tudok a könyvekről, viszont Reagan (PeruseProject) annyit áradozott róla, hogy igencsak meghozta a kedvem az olvasásához. Mindegyik része megjelent már, van egy csinos kis box set is belőle, csak arra várok, hogy a bookdepo jól leértékelje.


4. Monsters of Verity
Egy V. E. Schwab tollából származó duológiáról van szó, amelynek a második része egy-két hónapja jelent meg. A történet lényege, hogy van kettő szereplőnk, Kate és August (de nem lesz romantikus szál, hallelujah!), akik egy felosztott város örökösei. Kate olyan kegyetlen akar lenni, mint apja, aki hagyja, hogy a városban szabadon kószáljanak a szörnyek és a lakók hadd fizessenek a védelméért. Míg August szörny, de emberré szeretne válni, olyan jószívűvé, mint az apja. A fegyverszünet, ami a két család békéjét jelenti, megszűnőben van, és egy merénylet miatt Katenek és Augustnak muszáj összefognia.


3. Az Olimposz hősei
Úgy, mint a Percy Jackson és az Olimposziak, ez a sorozat is öt részes. Szintén a görög mitológián alapul, s reményeim szerint ugyanolyan pörgős és humoros lesz, mint az elődei! 


2. Six of Crows
A főszereplő, Kaz, egy bűnöző lángelme. Kap egy roppant veszélyes megbízatást, amellyel, ha sikerrel jár, olyan gazdag lehet, mint Dagobert bácsi. De egyedül nem tudja elvégezni a rablást, így kerül össze még öt jómadárral. Ennyit tudok a sztoriról, de engem már ez a pár sor megfogott, szóval remélem nagyon élvezetes lesz!


1. Shadow and Bone 
Mióta elolvastam a The Language of Thorns című novelláskötetet, azóta ezt akarom elolvasni. Aztán meg beleugrani a SoC-ba. Erről a trilógiáról nem tudok az égvilágon semmit, de ez marad is így, amíg el nem kezdem olvasni. Remélem nem fogok csalódni az írónő stílusában. 

Ez lett volna a sorozatos bejegyzéssorozatom befejező része! Mindegyiket részt frissíteni fogom egyébként, amint valami változás felmerül. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése