2017. július 1., szombat

Júniusi book haul


Sziasztok!

Ma a júniusi szerzeményeimet szeretném bemutatni. Azt hittem, hogy ebben a hónapban "csak" egy könyvről tudok majd írni, de tegnap megérkezett kettő másik is. 

Az első a Peter Pan. 


A történet, amelyet mindenki ismer. Gyerekkorom egyik kedvenc filmje volt, rengetegszer megnéztem. Olvasni azonban még egyszer sem olvastam, ezt a hiányosságot viszont mindenképpen pótolni szeretném, ezért is rendeltem meg. Hogy miért angolul, amikor magyarul is kivehettem volna a könyvtárból? Ez egy jó kérdés. Szerettem volna eredetiben átélni az élményt, illetve kicsit befolyásolt ez a Puffin Classics vászonkötésű kiadás is. Mert valljuk be, csodaszép. Egyébként igényes kiadásról van szó, kompakt méretű, szóval könnyen szállítható. A végén vannak extrák is, az íróról, a történetről, a szereplőkről, illetve vannak feladatok és kérdések is. Az egyik feladat például, hogy rajzold le Sohaország térképét. Szerintem ezek roppant kreatív dolgok, el tudnám képzelni, hogy a tanárok ezeket a feladatokat és kérdéseket adják a diákoknak, közösen megbeszélik meg ilyesmi. 

A következő kettő pedig a Flame in the Mist és a Six of Crows.


Lefordítottam mindkettő fülszövegét, szóval következzen először a Flame in the Mist Renée Ahdiehtől:
Mariko - egy prominens szamuráj lánya - már régóta tudja hol a helye: lehet bármilyen ügyes alkimista, mivel nem fiú, a jövője sose volt a saját kezében. Csupán 17 évesen elígérték Minamoto Raidennek, az uralkodó kedvenc hitvese fiának - egy politikai házasság, amely felemelné a családja státuszát. De a császári városba, Inakoba tartva, Mariko éppen hogy megmenekül egy véres támadásból, amelyet egy veszélyes banditákból álló csoport - a Fekete Klán - rendezett, akik fel lettek bérelve Mariko meggyilkolására.
Parasztfiúnak öltözve Mariko beépül a Fekete Klánba, hogy kinyomozza, ki felelős a gyilkosságkísérletért. De hamar elfogják, és a klán titkos menedékhelyére viszik, ahol találkozik a vezetőjükkel, a lázadó Takeda Ranmaruval, és a másodparancsnokával, Okamival. Fiúnak hiszik továbbra is, s idővel megnyílnak előtte, lenyűgözve az intellektusa és zsenialitása által. Ahogy egyre több mindent hall, felfedezi a titkok, árulás és gyilkosság sötét történetét, ami miatt megkérdőjelezi mindazt, amit eddig tudni vélt. 
Most pedig jöjjön a Six of Crows Leigh Bardugotól:
Ketterdam: a nemzetközi kereskedelem nyüzsgő csomópontja, ahol mindent megtalálsz a megfelelő árért cserébe - senki nem tudja ezt jobban, mint Kaz Brekker, a bűnöző lángelme. Kaznek esélye van részt venni egy veszélyes rablásban, amely olyan gazdaggá tehetné, mint amire még a legmerészebb álmaiban se gondolt volna. De egyedül nem tudja megoldani...
Egy elítélt, bosszúra szomjazva.
Egy mesterlövész, aki nem tud elsétálni egy jó kis fogadástól.
Egy menekült, kiváltságos múlttal.
Egy kém, akit Haragként ismernek.
Egy "szívnyújtó" (=Heartrender), aki a mágiáját használja, hogy túlélje a nyomornegyedet.
Egy tolvaj, akinek adottsága van a valószínűtlen megmenekülésekhez.
Hat veszélyes számkivetett. Egy lehetetlen küldetés. Kaz csapata az egyetlen dolog ami a világ és a pusztulás között áll - feltéve, ha nem ölik meg egymást először. 
Ha jól tudom, akkor a Six of Crows jogait megvette a KMK, szóval akik nem szeretnek, vagy nem tudnak angolul olvasni, már nekik se kell olyan sokat várni! 
Ez lett volna a júniusi book haul bejegyzésem, mindjárt jövök a júliusi tbr-ral is. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése