2017. július 31., hétfő

Júliusi book haul


Sziasztok!

Imádok book haul bejegyzéseket írni, olvasgatni, illetve videókat nézegetni. Szeretem az új könyvek illatát, érzését, s nincs ahhoz fogható könyvmoly öröm, amikor a postaládában felbukkan egy papír, amely azt jelzi, hogy a rendelésem átvehető. Vagy amikor csönget a futár. Előbbi esetnél még szakadó esőben is simán elindulok a drágaságért, semmilyen természeti jelenség nem tarthat vissza, mert ezekben a percekben csakis az új szerzeményre tudok fókuszálni. Egyébként mielőtt rábukkantam a bookdepositoryra, tavaly összesen 12 könyvet vásároltam, míg eddig 2017-ben 26 kötettel gazdagodtam. Kicsit megindult velem a szekér, de szerintem még mindig jobb, mintha káros szenvedélyekre költeném. Két doboz drágábbik cigaretta árából például ki lehet hozni egy papírkötésű, UK verziójú könyvet a bookdepon (de ha kifogsz egy jó leárazást, akár kétezer alatt is találhatsz új megjelenést is). De hát mindenki arra költi a pénzét, amire szeretné, én maradok a könyveknél. E hosszú bevezető után kezdem is az ehavi beszerzéseket, öt darab könyvet vásároltam. 


Elsőként a milk and honeyt vettem meg, mivel már egy ideje izgatta a fantáziámat, jókat olvastam róla, s a bookdepon harmincx százalékkal olcsóbban meg is tudtam rendelni. Ez egy modern, verseskötet, amely egy nő lelki sebeiről, szerelméről, gyógyulásáról és a bátorításról szól. Hamar ki lehet olvasni, voltak benne csodaszép versek, de voltak benne számomra túl bensőségesek is. A kötetet egyébként a költőnő rajzai díszítik. 
Aztán fogtam magam és megrendeltem a Líránál a Kristóf konyháját, illetve a Kreatív szépírás és kalligráfiát. Mindkettő igen igényes könyv, a receptkönyv tele van fontos információkkal a vegán életről, illetve ínycsiklandó ételfotókban is bővelkedik. A kalligráfiás könyv pedig sokféle alkalmazást taglal, s bár még nem kezdtem bele a kreatívkodásba, de hamarosan mindenképp rávetődök. Plusz pont, hogy jó vastag papírra lett nyomtatva, ami előny egy ilyesfajta könyvnél. 


Azért vettem ám "rendes" könyveket is, nem kell félteni! :D Már egy ideje követem a molyon A Vasdruida krónikái kampányt, így amikor a Könyvmolyképző 52%-os árengedményt adott az első kötetre, rögtön cselekedtem is, és beraktam a kosaramba. S mivel két könyvtől már ingyenesen szállítanak, melléraktam A hollófiúkat is, ami szintén régóta várólistás elem. Nagyon kíváncsi vagyok mindkettőre, s a Read-a-thonomban szerepelnek is, szóval reményeim szerint a jövő hétvégén már kiderül, hogy mi a véleményem róluk. 
Az Üldöztetve egy humoros urban fantasy, keltákkal, egy irtó cuki ír farkaskutyával és egy fiatal férfi testébe zárt ősöreg druidával a főszerepben. 
A hollófiúk pedig egy misztikus fantasy, amelyben nagy részt játszik a jóslás és a nyomozás. 
Ennyit tudok róluk, ezt is csak a fülszövegből szűrtem le, de nem is szeretnék bővebben belemenni, hadd érjenek meglepetések. 

Szokásomtól eltérően most nem az új hónap első napján fogom hozni a tbr listámat, hanem a második héten, miután lezajlott a Read-a-thon. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése