2017. június 21., szerda

Top 5 Wednesday #9


Sziasztok!

A mai feladat azon főszereplők összegyűjtése volt, akiket az írók úgy ábrázoltak, hogy ne legyenek kedvelhetőek, azonban én megszerettem őket. Nos, bevallom töredelmesen, nekem egy ilyenem sincsen. Akiket szemét embernek ábrázolnak, azokat általában meg is utálom, szóval Réta megoldását követve, én is olyan karaktereket fogok bemutatni, akiket az emberek nagy része kedvel, én viszont ki nem állhatok.

1. June (Legenda trilógia)
Az első két könyvet olvastam csak, a harmadik kötet kihagyásának két oka is volt. Az első, hogy nem érdekelt többé, felőlem piros manók is potyoghattak volna az égből, annyira nem fogott meg a történet. A másik a drágalátos June személyisége. Kicsit na jó, nem kicsit találom taszítónak az olyan karaktereket, akik ennyire fennhordják az orrukat. Az egy dolog, hogy talán joga van rá, de ez akkor sem hatalmazza fel arra, hogy azt higgye, ő tojta a spanyolviaszt. Szóval, könnyes búcsút vettünk egymástól.

2. Tris (A beavatott trilógia)
Egy újabb jómadár. Az első könyvben semmi bajom nem volt még vele, kedvencem persze akkor se lett, azonban a 2-3. kötetben borzasztóan irritálóvá vált számomra a személyisége. Na meg A hűséges végéről ne is beszéljünk, bár az sok embernél kivágta a biztosítékot.

3. Gwendolyn (Időtlen szerelem trilógia)
Nagyon szeretem ezt a trilógiát, kis könnyed, fantáziadús, izgalmas nyári olvasmány. Azonban a főszereplő csaj, becses nevén RinyaKirálynő, egyszerűen megőrjített. Az egoista karakterek után (vagy előtt, attól függ milyen hangulatomban vagyok épp) a hisztiző, mindenen bőgő, irritáló tini drámakirálynők a másikak, amelyektől kitépem a hajam. Még jó, hogy a történet maga lebilincselő volt, mert ha nem lett volna az, akkor elhajítottam volna  abbahagytam volna, az hétszentség.

4. Mia (Ha maradnék duológia)
A második rész értékelésében azt írtam, hogy "... De nekem akkor se volt szimpatikus ez a lány. Egyszerűen irritált, nem tudnám pontosan megmagyarázni miért." Nos, ez azóta se változott, fogalmam sincs miért érzek ellenszenvet iránta, de hát ez van. A cselekedetei, a szavai...
A könyveket viszonylag kedveltem, egyszer olvasósnak titulálnám.

5. Snow White (Once Upon a Time)
Kicsit csalok (kit lep már meg), mivel ő nem egy könyv, hanem egy sorozatszereplő. Az első évadban imádtam az ő karakán, belevaló karakterét. De ahogy egyre több évadot láttam, egyre inkább idegesíteni kezdett a storybrooke-i énje. (Meg maga a színésznő is borzasztóan irritál. Igen, elég sok minden idegesít, lehet kár volt összeírnom ezt a listát. :D) Annyira pozitívan tekint mindenre, mindenben csak a jót látja, és olyan naiv (még mindig, pedig már igazán lehetne annyi esze, hogy megtanulja, nem mindenki tündibündi, jóságos, szent meg a többi). A kapcsolata Charminggal továbbra is irtó aranyos, de arról csakis a színész tehet, mert hát na... azért nekem is van szemem. (Fun fact: ők egyébként a való életben is házasok, s pont ennek a sorozatnak a forgatásán estek egymásba, ahogy szerelmes párt alakítottak. Mi ez, ha nem romantikus?)

Hmm.. ez eléggé csapongóra és tőlem szokatlan hevességűre sikeredett, de mit tehetek, ha felpaprikázzák az idegeimet ezek a szereplők. A jövő héten a top 5 gyűlölettől a szerelemig típusú kapcsolatot fogom összegyűjteni.

További molyos résztvevők:

2 megjegyzés:

  1. Valóban, Trisről meg is feledkeztem, őt sem nagyon kedvelem, totál nem értettem egyet a döntéseivel

    VálaszTörlés
  2. Ha én is ilyen listát írtam volna, nálam is bekerült volna Tris és Gwendolyn :D

    VálaszTörlés