2017. június 14., szerda

Top 5 Wednesday #8


Sziasztok!

Ma az 5 kedvenc mellékszereplő románcomat mutatom be! Persze lesz benne egy kis csalás, de végülis a ship szó miatt úgy is lehetne értelmezni, hogy azokról, akik nincsenek együtt (vagy már, vagy soha nem is voltak), te igenis el tudnád képzelni, hogy romantikus kapcsolatba bonyolódjanak.

1. Neville és Luna (HP)
Annyira sajnáltam, hogy ők végül nem egymás mellett kötöttek ki, én akkor is úgy érzem, hogy őket egymásnak szánta az ég. Mindketten különcök és bohókásak, nagyon aranyos párt alkottak.

2. Grover és Juniper (Percy Jackson és az Olimposziak)
Grovert bírtam a legjobban a sorozatból, imádta a kis drága szatírt, s örültem, amikor társra talált egy erdei nimfa személyében. Az tetszett a legjobban, ahogy törődtek egymással, látszott, hogy mindketten odavannak a másikért.

3. Arwen és Aragorn (A Gyűrűk Ura)
Talán a legszebb fantasy szerelem, amiről valaha olvastam. Grandiózus, csodaszép. Bár a könyvben nem sok közös részük volt, inkább a filmekben fókuszáltak jobban a románcra. 

4. Hans és Rosa Hubermann (A könyvtolvaj)
Hogy ne csak fantasy könyvekkel dobálózzam, a non-fiction művek közül a legszebb szerelem az övéké. Egymás szöges ellentétei, Rosa temperamentumos-, míg Hans inkább nyugodt, lassú személyiségű. Imádtam a kis cívódásaikat, hisz ez tette annyira hihetővé, igazzá őket.

5. Susan Pevensie és Caspian herceg (Narnia)
Nos, itt csalok egy kicsit, mivel sajnálatos módon a könyvben nem volt szerelmi szál közöttük, míg a filmben igen. Érződött a vonzódás, s a végén egy csók is elcsattant. Én viszont nagyon-nagyon szerettem volna, ha a könyvbe is belekerül ez, mindigis shippeltem kettőjüket. 

Ennyi lett volna mára, így is nehéz volt összekaparni őket, mert őszintén bevallom, nem sűrűn szoktam mellékszereplőket elképzelni egymással. Meg ráadásul kevés az olyan könyv, amelyben képet kapunk az ő szerelmi életükről, ez inkább TV sorozatokra jellemzőbb. Jövő héten 5 olyan nem szerethető karaktert fogok (leginkább szeretnék, nem tudom, vajon össze tudok-e gyűjteni annyit) bemutatni, akiket én a szívembe zártam.

További molyos résztvevők:
Berta
Dorka
Réta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése