2017. június 7., szerda

Top 5 Wednesday #7


Sziasztok!

Ma a szokásos T5W rovattal jelentkezem. Ez alkalommal 5 olyan könyvet (azon belül is karaktereket) kellett összegereblyéznem, akik reprezentálják a Roxfortos házamat. Ami nem más, mint a Mardekár. 

No, de milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy Mardekáros?

1. Találékony - mint Lila (A darker shade of magic)
Ez a belevaló csaj minden helyzetben feltalálja magát, nem ijed meg a váratlan eseményektől, hanem használja az eszét, és nem várja, hogy a sült galamb belerepüljön a szájába.
2. Meg nem értett - mint Maugli (A dzsungel könyve)
Bár már borzasztó régen olvastam, ma egy barátom, amikor megemlítettem, hogy mi a feladatom (meg hogy a Mardekárosoknak mik a személyiségjegyei), ezt hozta fel szinte elsőként. Ideje lenne újraolvasnom.

3. Ravasz - mint Tyrion (Trónok harca)
Tyrionnal egyfajta love-hate relationshipben voltam, amikor olvastam az első kettő könyvet. Egyik pillanatban mondott valami tényleg átérezhető bölcsességet, aztán a következőben meg... megcsapkodtam volna. De annyi szent, hogy egy igen eszes és ravasz törpéről van szó, akit nem ejtettek a feje lágyára.

4. Elszánt - mint Celeana (Üvegtrón)
Na, ő 100%-ig Mardekáros! Meg van benne mindaz, ami jellemző erre a házra, de legfőképpen az elszántsága az, ami azzá teszi. Megy a saját feje után, nem akaszkodik senkire, megcsinál mindent egyedül.

5. Szarkasztikus - mint Cinder (Cinder)
Imádom ezt a kiborgot, ő az egyik legkedveltebb karakterem, pontosan a humora, a cinikussága és a beszólásai miatt. Nem beszél sokat, de amikor megteszi, akkor érdemes figyelni rá, mert feleslegesen nem jártatja a száját.
A jövő héten megosztom a top 5 kedvenc mellékszereplők közötti románcomat, feltéve, ha össze tudok szedni belőlük ötöt.

További molyos résztvevők:
Berta
Dorka
Réta
Wandamaci

2 megjegyzés: