2017. június 28., szerda

Top 5 Wednesday #10


Sziasztok!

Immáron tizedik alkalommal írok T5W bejegyzést! Igazán élvezem ezeknek a posztoknak a megírását, meg az előtte lévő kutakodást. Most azokat a románcokat fogom bemutatni, amelyek gyűlölettel indultak a két személy között, de végül szerelemmé nőtték ki magukat. Hisz tudjátok, hogy van a mondás: utálat és szerelem között vékony a határvonal. 

Úgy, mint a borítós top 5 bejegyzésnél, most is visszafele fogok számolni, mert itt is egyértelműen tudok preferenciákat felállítani, míg sok T5W-nél nem tudtam. 

5. Elizabeth Benett és Mr. Darcy (Büszkeség és balítélet)
Erről nagyon mit nem is tudok mondani, szerintem mindenki ismeri a sztorit. Olvastam a könyvet is, de a film valahogy még jobban át tudta adni az ő kapcsolatukat, szóval aki még nem látta (Keira Knightleys verzió), nagyon ajánlom. No, meg persze a könyvet is. :)

4. Hermione és Ron (Harry Potter)
Az első könyvekben Ron agyára ment Hermione az ő buzgóságával, know-it-all személyiségével, Hermione meg nem tudta hova tenni ezt a kisfiút. De a trollos eset után hárman barátságba bonyolódtak, aztán ahogy a hormonok elkezdtek izzani a 4. kötetben, nyilvánvalóvá vált, hogy köztük több lesz, mint csupán barátság. 

3. Aelin és Rowan (Üvegtrón)
Nos, Aelin (/Celeana) úgy váltogatja a fiújait, mint ahogy más a hajszínét, de ha belegondolok, mindnek van létjogosultsága. S az írónő úgy tudja megírni, hogy mindegyikbe beleszeress te is (kivételt képez Chaol, de ő egy másik történet). Imádtam a harmadik-negyedik kötetben a kezdeti cívódásukat, aztán a kölcsönös védelemezést, féltést és szeretetet. Nagyon édesek együtt, erre jobb szó nincs. 

2. Celeana és Sam (Üvegtrón)
Kedvenc párosításom az Üvegtrónban. Annyira sajnálom, hogy Sam csak az előzménykötetben szerepelt. Bár az is igaz, hogy a későbbi kötetekben szereplő Celeanához már annyira nem illene, hozzá az eggyel fentebb említett tündérférfiú passzol, viszont, amíg "csak" egy orgyilkos volt, addig ő volt a kedvencem. Imádtam, és SPOILER annyira borzasztó, hogy meghalt. SPOILER VÉGE (bár nem tudom ez mennyire spoiler, hiszen az első kötetben kiderült, de azért biztos, ami biztos alapon...)

1. Feyre és Rhysand (Tüskék és rózsák udvara) 
S elérkeztünk a kedvenceimhez. Rhysandet az első könyvben ismerhettük meg, akkor nem tudtam még hova tenni ezt a férfit. Imádtam az ő részeit, felüdülés volt a személyisége. Aztán a teljes szerelem a második részben történt meg, amikor még több oldalon olvashatunk róla, hathatósabban megismerhetjük. A kapcsolatuk meg... kölcsönös szereteten alapuló imádnivaló szerelem. 

További molyos résztvevők:

2 megjegyzés:

 1. 5-ből 3 SJM, gratulálok! :D
  Úgy látszik az írónö szeret utálatra kapcsolatot építeni. Bár ugye Rhys és Feyre kapcsolatában ez az utálat nem volt kölcsönös. Mindegy is, nagyon jó párosokat gyűjtöttél.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj, tényleg! Valamiért úgy rémlett, de most eszembe jutott, hogy csak Feyre nem bírta először Rhyst.
   Köszi :)

   Törlés