2017. június 19., hétfő

Mid-year Book Freak Out Book Tag


Sziasztok!

Ma a Mid-year Book Freak Out Book Taget töltöttem ki, ami két booktubertől származik: Elytől és Chamitől. Jó régi, de én csak most találtam rá JesseTheReadernél, s egyből meg is tetszett, szóval lefordítottam a kérdéseket és neki is láttam kitölteni őket.

1. Az idei éved eddigi legjobb könyve

Ide egy friss olvasási élményt hoznék, A bronzlovast. Igaz, hogy voltak vele gondok, de annyira magával ragadott a történet és a hangulata, hogy megérdemli ezt a helyezést.

2. A legjobb folytatás, amit idén eddig olvastál

A Court of Mist and Fury. Sokat fejlődött a történet, illetve a karaktereket is még jobban megismerhettük.

3. Egy új megjelenés, amit még nem olvastál, de szeretnél

Flame in the Mist. Már úton is van felém, csak türelmesnek kell lennem. Annyit tudok róla, hogy egy Mulán retellingről van szó, s reményeim szerint általa majd jobban megismerhetem Japán kultúráját.

4. Az év második felének legjobban várt kiadása

Marissa Meyertől a Renegades. Abszolút semmit nem tudok róla, de teljes mértékben megbízom az írónőben, mivel eddig még egyetlen könyvében sem csalódtam. Kíváncsian várom, hogy mit tartogat a tarsolyában.

5. A legnagyobb csalódás

Ezért a címért sajnos kettő könyv is verseng, nem is tudom, melyiket válasszam. Az Illuminaera dühösebb vagyok, mivel azért pénzt is kiadtam, s nagyot koppantam vele. Nagyon sokaknak tetszik, meg is értem, de nekem nem sikerült megkedvelnem.

6. A legnagyobb meglepetés

Percy Jackson pentalógia az év legnagyobb meglepetése számomra, persze pozitív értelemben. Azt hittem, hogy úgymond felnőtt fejjel nem fogom élvezni, de ez a félelem már az első fejezetnél eltűnt. Humoros, pörgős, ismeretterjesztő, okos könyvekről van szó, bármelyik korosztálynak szívesen ajánlanám.

7. Új kedvenc író (debütálás vagy csak számodra új)

Hezitálás nélkül rávágom Victoria Schwabot. Bár még mindig csak egy könyvét olvastam (de ami késik, az nem múlik), elsőre magával ragadott az írásmódja.

8. A legújabb fikciós szerelmed

Thorne a The Lunar Chronicles sorozatból! A harmadik részt most fejeztem be, és hát eléggé belehabarodtam a kapitányunkba.

9. A legújabb kedvenc szereplőd

Hmm… ez nehéz kérdés, mert oly sok a szívemhez nőtt. Talán Grovert említeném meg a Percy Jackson és az Olimposziak sorozatból, egyszerűen imádtam az egész személyiségét.

10. Egy könyv, ami megríkatott

Nem vagyok az a sírós fajta, de A könyvtolvaj minden egyes alkalommal elérzékenyít.

11. Egy könyv, ami boldoggá tett

Ismét Percy Jacksont hoznám fel, főleg mivel ifjúsági, így könnyedebbnek mondanám, sokszor mosolyt csalt az arcomra, és sokszor percekig kacagtam a karakterek beszólásain.

12. Kedvenc könyvadaptáció, amit idén láttál

Itt csúfos kudarcot vallanék, ha nem ma kezdtem volna el a Tizenhárom okom volt… című Netflix sorozatot. Nem tudom számít-e, mert magát a könyvet nem szíveltem, viszont a sorozat elsőre beszippantott! A színészi gárda szerintem kifogástalan, s eléggé addiktívra sikerült. Egy ültő helyemben ledaráltam három epizódot.

13. A kedvenc értékelésed, amit te írtál

Én nem tudom megállapítani. :D Talán A könyvtolvaj.

14. A legszebb könyv, amit vettél (vagy kaptál)

Caraval. Biztosra veszem, hogy már mindenki unja, de akkor is ez a legszebb könyvem idén. :D

15. Milyen könyveket akarsz mindenképpen elolvasni az év végéig?

Huhhh… rengeteg ilyen van, de most kiemelek ötöt: Az elveszett hős (Rick Riordan), Six of Crows (Leigh Bardugo), The Inexplicable Logic of My Life (Benjamin Alire Sàenz), The Bear and the Nightingale (Katherine Arden) és Északi mitológia (Neil Gaiman).

S kihívnék három embert is erre a tagre: lafayette, Cucuka és Midnightsp, ha lesz kedvetek, időtök, energiátok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése