2017. május 10., szerda

Top 5 Wednesday #3

 

Sziasztok!

Szerda van, ami a Top 5 Wednesdayt jelenti! Minden héten úgy várom emiatt a szerdát, mint egy kisgyerek a Mikulást. Ezen a héten öt olyan könyvet osztok meg, amely lenne parti témának. Az USA-ban van ez a szokás főleg, hogy mondjuk születésnapoknál vagy valamely ünnepségnél tematikus bulit rendeznek. Ez épülhet például könyv, film vagy videójáték köré. Magyarországon nem nagyon elterjedt sajnos, pedig szerintem biztos nagy móka lehet. Nos, akkor kezdem is a listát.

1. A Gyűrűk Ura


Ez ugrott be legelsőként, amint olvastam a heti feladatokat. Egy csomóan beöltözhetnének hobbitnak, tündének, törpnek stb. Felnőtteknél lehetne egyfajta drinking gamet játszani, hogy miközben nézik a filmeket, mihelyst esznek vagy megemlítik az evést a hobbitok, a nézők isznak egy kupica valamit. Meg biztos vannak AGYU-s szerepjátékok, én azt is el tudnám képzelni ilyen bulikon.

2. Harry PotterKit ér meglepetésként, hogy megemlítem? Az internet tele van HP-s játékokkal, vagy lehetne akár kviddicset is játszani, mint Sheldonék. Kvízek, HP-s Cluedo stb. a határ a csillagos ég, és a kreativitás.
 
3. Narnia


Imádom a Narnia PlayStationt, simán lehetne aköré szervezni egy bulit. Amíg ketten azzal játszanak, a többiek szurkolnak vagy ők meg addig nézik a filmet. 

4. Jane Austen 


Szép korhű ruhákba beöltözni, teázni és teasüteményt enni. Én abszolút el tudnék képzelni így egy Jane Austenos partit. Meg persze megbeszélni a kedvenc Austen köteteket, karaktereket. 

5. Percy Jackson


Görög mitológiás parti. Lehetne olyan párosítós játékot csinálni, hogy melyik istenhez mi kötődik (pl. Dionüszosz - bor, szőlő istene). 

Nos, tudom, nincsen sok ötletem, de a kreativitás istene most valahogy cserben hagyott, úgyhogy csak pár ötlettel tudtam előállni. Jövő héten nyári olvasmányokat hozok, ha már itt van a jó idő. Reméljük, ki is tart. :)

További molyos résztvevők:

4 megjegyzés:

 1. Harry Potteren én is gondolkoztam, de valahogy nagyon elcsépeltnek éreztem :D bár nem mondok semmit, az én '90es évek bulitémámmal :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egyébként meg tök jó lenne az a 90-es évek buli. :D Mindigis el akartam menni egy olyanra ^^ Azt a könyvet amúgy még nem olvastam, aminek az apropóján írtad, de már ment is várólistára :D

   Törlés
 2. Igen, bevallom, valóban az, csak mivel még egyik bejegyzésembe se került bele, gondoltam egye kutya :D meg hát nem volt szívem kihagyni a HPt meg AGYUt :D

  VálaszTörlés
 3. A 4-en kívűl bármelyikre meghívhatsz! :D

  VálaszTörlés