2017. május 24., szerda

Top 5 Wednesday #5


Sziasztok!

Ma a top 5 minor karakteremet fogom bemutatni. A Goodreads csoportban egy Harry Potteres pédán keresztül definiálták a minor és a side character között különbséget: az illető szerint Ron és Hermione side character, míg Lavender és Oliver Wood minor. Az már más kérdés, hogy én simán elmondanám Hermionékat főszereplőnek, de mindenki másképp gondolja. Szóval olyanokat kerestem, akik a cselekményhez nem igazán járulnak hozzá, de mégis belopták magukat a szívembe. Nehezebb volt, mint amilyennek elsőre gondoltam!

1. Arwen
Az az igazság, hogy nagyon nem ismerjük meg őt A Gyűrűk Urában, de még így is sikerült megimádtatnia magát. Egy igazi tünde, fenséges, türelmes, csodaszép és intelligens.

2. Fred és George 
Őszintén, lehet őket nem imádni?? Mert szerintem nincs olyan ember, aki olvasta/látta a Harry Pottert, és utálja az ikreket. Egyszerűen lehetetlen, mert ők egy csupaszív páros, akik bár a humorukról híresek, ha a helyzet megkívánja tudnak komolyan is viselkedni. Feldobják a könyvet a folytonos csínytevéseikkel, és csipkelődő beszólásaikkal. ❤️

3. Cheshire cat
Amikor a Heartlesst olvastam és közben hallgattam az audibookot, imádtam azokat a részeket, amelyekben szerepelt, mert a narrátor valami fantasztikusan utánozta az unotthangú, pöffeszkedő macskát. Nem egy pozitív karakter, de nem is negatív, olyan semleges, viszont így is megkedveltem.

4. Rudy
Először Hanst akartam berakni A könyvtolvajból, de rájöttem, hogy ő "nagyobb fontosságú", míg Rudy inkább lenne minor karakter. Imádtam ezt a kis Jesse Owens fanatikust, olyan fiatalon már akkora empátiával és emberséggel rendelkezett, mint mások felnőttkorukban sem. A legédesebb barátság volt az övék Liesellel, amiről eddig olvastam.

5. Xemerius
Hogy én mennyit nevettem az ő beszólásain! Ez a kis vízköpő volt a kedvencem a Zafírkékből&Smaragdzöldből, ellensúlyozta a sok-sok idegesítő karaktert.

Az utolsó májusi t5w-ben felsorolom majd az ex-fandomjaimat. Nehéz szülés lesz, úgy érzem!

A képek forrásai:
Arwen
Fred&George
Chesire cat
Rudy
Xemerius

További molyos résztvevők:
Dorka
Réta
Tubica
Wandamaci

6 megjegyzés:

 1. Xemeriuson én is gondolkoztam, de találtam nála jobbakat :D és valóban ő sokat dobott a könyveket...amiket én nem igazán szerettem meg.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én szeretem a trilógiát, de az biztos, hogy nem tökéletes. Nagyon-nagyon Young Adult, meg hát Gwendolyn rohadt idegesítő egy személy volt benne :D

   Törlés
 2. Xemerius!!! Tényleg! De kár, hogy nem jutott eszembe! Imádtam :D
  Fred és George nekem is bekerült ^^ imádok őket :) :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Xemerius meg Fredék a legviccesebb karakterek :D te amúgy az utolsó témához tudsz mit írni? Mert ez eddig a legnehezebb feladat :/

   Törlés
  2. bakker. Úgy tűnik elfelejtettem bepipálni az értesítést kérek négyzetet, most vettem véletlenül észre ezt a válaszod :( Gondolom a kérdés már nem aktuális :D :D

   Törlés