2017. május 17., szerda

Top 5 Wednesday #4


Sziasztok!

A mai téma: nyári olvasmányok. Az időjárás melegszik, mik azok az olvasmányok, amelyek a nyárra emlékeztetnek, és elengedhetetlenek számodra?
Nos, ezt kicsit máshogy fogom megoldani, mint ahogy kellene, mivel nem nagyon szoktam újraolvasni könyveket, szóval nincs olyan, hogy minden nyáron elolvasok valamit. Tehát most azokat fogom megosztani, amit idén nyáron mindenképpen el szeretnék olvasni, mert passzol a hangulata ehhez a csodás évszakhoz.

1. Fekete István: Tüskevár


Édesapám egyik kedvenc szerzője, és már igencsak illenék olvasnom tőle könyvet a Vukon kívül. Ráadásul megvan a saját nyaralós hangulata, szóval tökéletes lesz a Balaton-partra.

2. L. M. Montgomery: Anne otthonra talál


Azt még nem tudom, hogy magyarul vagy angolul fogom olvasni, mivel az egyik angol kiadás (Puffin in Bloom kollekció tagja) igencsak megmozgatta a fantáziám, szóval lehet, hogy beruházok rá. De mindenesetre szeretném elolvasni még a nyáron, s szerintem nincs is jobb évszak egy ilyen klasszikus lányregény elolvasására.

3. Cynthia Hand, Brodi Ashton és Jodi Meadows: My Lady Jane


A könyv Lady Jane Grey félig-meddig történelmileg is helytálló életét meséli el. A humor elvileg nagyon élvezhető benne, főképp emiatt sorolnám be tökéletes nyári olvasmánynak.

4. Morgan Matson: The Unexpected Everything


Egy könnyed, kikapcsolódásra alkalmas könyvet várok tőle, meglátjuk mennyire fogja elnyerni a tetszésem. Egyedül attól félek, hogy a főszereplő lány az idegeimfe fog menni, de majd kiderül.

5. Jenny Han: A fiúknak, akiket valaha szerettem


Az értékelések alapján egy ártatlan, kedves történet ez, amely jól fog jönni a nyáron. Ráadásul nem is hosszú, amit egy pozitívumnak tekintek a sok féltégla után.

Nekem ezek a betervezett nyári hangulathoz köthető olvasmányaim, de persze mindenképpen fogok a szokásos fantasy keretein belül evickélni, hisz egy hónap se telhet el a kedvenc műfajom nélkül. Jövő héten nagy fába vágom a fejszém, mert a kedvenc mellékszereplőimet kell összeszednem.

További molyos résztvevők:
Reta
Dorka
Wandamaci
Tubica

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése