2017. május 3., szerda

Top 5 Wednesday #2


Sziasztok!

Ma a top 5 fantasy / sci-fi könyvborítómat hoztam el. Ez a feladat egyrészről könnyű volt, mivel borító mániás vagyok, azonban ebből ered a nehézsége is: hiszen annyi szép borító közül nehéz kiválasztani csak ötöt. Tudom, csúnya dolog, de beleesem abba a hibába, hogy borító alapján választok könyvet. Ez nem feltétlen jelenti azt, hogy egy csúnya külalakút nem olvasok el, csak kisebb eséllyel indul, mivel nem kelti fel az érdeklődésemet, ami nagy kár, hiszen lehet, hogy egy csuda jó könyvet hagynék ki. Ezért örülök, hogy manapság egyre inkább adnak a külcsínre is, hisz azért valljuk be, egy szépen kinéző könyvet szívesebben látunk a polcunkon. :)
Na, de akkor kezdődjön is a lista.

5. Shadowcaster (Cinda Williams Chima)

Jégkék csoda. 


4. Caraval - UK kiadás (Stephanie Garber)

Erről a könyvről már meséltem az áprilisi book haulban, de egyszerűen nem tudom kihagyni ebből a bejegyzésből sem. Hisz nézzetek rá, rajta kell lennie a listán!


3. Shades of magic trilógia - US borító (V. E. Schwab)

Igen, megint csalok. Muszáj vagyok, mert ennek a trilógiának mindegyik része csodálatos borítót kapott, az én szívem az amerikai kiadáshoz húz, de már a brittel is megbarátkoztam, hisz nekem azok vannak meg. 


2. Silber - Az álmok második könyve (Kerstin Gier)

Annyira csodaszép! Részletgazdag és a színek is harmonizálnak, remek munka.Az írónő minden könyvének a borítója szédítő, de eddig ez a legbámulatosabb.


1. Flame in the mist (Renée Ahdieh)

Nos, elérkeztünk az első helyezetthez. Ez valami fenomenális! A főnixmadár csodásan ki van dolgozva, és ha megfigyelitek, a lila virágból a borító legaljára már fém hajítóeszköz (fogalmam sincs vajon mi lehet a pontos neve) válik, ami gondolom nagy szerepű a könyvben, mivel egy Mulán retellingről van szó. 


De nem én lennék, ha nem osztanék meg még egy különleges borítót, pontosabban hármat is! Nemrég fedeztem fel egy kínai A Gyűrűk Ura borítótervet:


Sok-sok momentum visszaköszön, nagyon szépen visszaadja a hangulatát a könyveknek. Szerintem a második lett a legjobb Szarumánnal és a két toronnyal a reflektorfényben. 

Nehéz dolgom volt ma, sokat ki kellett szűrnöm, pedig mindegyik megérdemelte volna, hogy helyet kapjon, de kemény voltam. :) Jövő héten 5 olyan könyvet hozok, amely jó lenne buli témának. 

Forrás:

További molyos résztvevők: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése