2017. május 1., hétfő

Májusi tbr


Sziasztok!

Ma a májusi tbr listámat gyűjtöttem össze. Mit ne mondjak, elég soknak bele kell férnie ebbe a hónapba! Kezdve a Mini-könyvklubos májusi könyvvel, amely Gaura Ágnestől a Vámpírok múzsája lett. Nagyon elégedett vagyok a tagok által választott kötetekkel, mind a három már a radaromon van egy ideje, főleg a júliusban soros Rengeteg, amelyet most vettem a Könyvfesztiválon. 

Aztán van még kettő könyvtári olvasás, az Árnyalatnyi remény Ruta Sepetystől és az Itt voltam Gayle Formantől, amelyeket mindenképpen el szeretnék olvasni. Csak most kicsit túltengésem van a szomorú és/vagy világháborús történetekből, hisz A könyvtolvaj és A bronzlovas se egy túlzottan vidám könyv. Ha már A bronzlovas… mivel óriási terjedelmű, nem tudtam betartani az ígéretemet, miszerint még áprilisban ledarálom. Kb. a 200 oldalon tartok még csak, s van még vagy 700 oldal hátra, úgyhogy átcsúszott májusba. Élvezetes, izgalmas, s folyton kattog rajta az agyam, amikor nem olvasom is, szóval szerintem hamar be fogom fejezni.
Én nagyon nem szeretek egyszerre több könyvet olvasni, de most valahogy úgy alakult, hogy kettőt is olvasok A bronzlovason kívül - Cress, illetve Családom és egyéb állatfajták.
Ezeket is felrakom tehát a májusi listára, mert minél később nyúlok értük, annál kevesebb marad meg a sztoriból, azt pedig nem szeretném.
Nos, eddig hat darab könyvnél tartok, de az hótziher, hogy amint megjön az A Court of Wings and Ruin, úgy dobom félre az összes többit, hogy csak csattannak. Ez Sarah J. Maas másik sorozatának (A Court of Thorns and Roses - magyarul csak az első kötet jelent meg: Tüskék és rózsák udvara) a harmadik kötete, ami elvileg egyfajta lezárás lesz, mivel ezután más karakterekkel fog folytatódni a sztori (vagy előzményekkel, nem tudom. Igazából még semmit nem tudunk róla.)
Ennyi lenne a májusi listám, szerintem könyvekből nem fogok kifogyni, az már más kérdés, hogy mennyi időm lesz zh. özön meg vizsgaidőszak mellett olvasni, de eddig megoldottam, szóval most is meg fogom. Sajnos áprilisban csak kettőt sikerült befejeznem, ami arculcsapásként ért fel, mert idén eddig ötnél kevesebb még nem volt… De pozitívan állok e hónaphoz, s nektek is szép időt és sok-sok fenomenális könyvet kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése