2017. május 22., hétfő

BorítóBörze #1 - Optikai csalódások


Sziasztok!

Ma olyan borítókat szedtem egy csokorba, amelyek trükkösek, becsapják a szemet - elsőre ezt látod, másodszorra már azt. Nagyon sok olyat találtam, amiről később kiderítettem, hogy nem is originál borító, hanem "csak" redesign, azokból lesz külön poszt is, olyan gyönyörűek.

1. Leigh Bardugo: Crooked Kingdom
Ez egy igazi mestermű, megemelem a kalapom a tervezője előtt. Elsőre csak a varjút vettem észre, de ahogy jobban szemügyre vettem, felfedeztem az oroszosra hajazó épületeket.
2. Katherine Rundell: The Wolf Wilder
Ez a borító... a sötétkék, a fehér és az arany szín keveredése csodálatos összhangban van, a betűtípust is tökéletesen eltalálták. Elsőre a farkas látszik, aztán benne a kislány, a farkas és az erdő. Ha jó a történet, ha nem, egy biztos: a borító ékköve lesz a polcomnak.
3. Dina Nayeri: A Teaspoon of Earth and Sea
Ez kicsivel egyszerűbb és nem annyira részletgazdag borító, mint az előző kettő, de ebben is megvan az optikai csalódás a női fej alakjával. Szép ez az egyszínű séma, bár én elbírtam volna rajta még valamilyen más színt is.
4. Linda Coggin: The Boy with the Tiger's Heart
Egyszerűen imádom, olyannyira el lett találva minden. Csodás részletességű, a narancssárga és a sötétbarna pedig istenien passzol egymáshoz. Ráadásul ezt egy magyar tervezte, Szabó Levente! Mesteri.
5. Haruki Murakami: Kafka on the Shore
Macska vagy fej, macska vagy fej... Egyszerű, de nagyszerű. Igazán figyelemfelkeltő ezzel a piros-fekete kontraszttal.
6. Nikki Katz: The Midnight Dance
Ez lenyűgöző. Nagy rajongója vagyok az aranyozott betűtípusnak, és az óráknak, szóval engem már így megvett volna kilóra, de még, hogy ruhát is ábrázol, hát ez már csak hab a tortán.
7. Katja Millay: Nyugalom tengere
A borító fogott meg elsőként, amikor megláttam. Aztán percekig csak tapogattam, mert dombornyomásos, és borzasztó jó érzés volt fogdosni :D
Sajnos a könyv annyira nem jött be, mint ahogy szerettem volna.

8. Patrick Ness: Release
Ismét egy emberfejes borító, csak itt kiömlött joghurt helyett folyó van. Ha jól tudom, ezt is egy magyar tervezte.

Nos, ez lett volna az első BB bejegyzés, mindenképpen lesz még több, mert imádok borítókat nézegetni, gyűjtögetni és megosztani másokkal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése