2017. április 17., hétfő

Áprilisi tbr


Sziasztok!

Igaz, hogy már a hónap sűrűjében járunk, de mivel csak most hoztam létre a blogot, gondoltam kezdek egy kései to-be read listával. Valamiért ez a hónap eléggé lagymatag, eddig csupán egy könyvet fejeztem be (Illuminae), amely egy óriási csalódás volt. Emiatt kicsit félre is tettem a másik angol olvasmányomat (Cress) és egy megbízható kedvenc könyv világába merültem bele újfent - ez pedig A könyvtolvaj. Tehát a két legutóbbit biztosan szeretném befejezni e hónapban, s reményeim szerint másokat is ki tudok végezni még.

Mivel már csak két hét van a hónapból, nem táplálok nagy reményeket az irányban, hogy megdöntöm a januári olvasós rekordomat, amikor is hét darab könyvet sikerült kiolvasnom (míg februárban hatot, márciusban már csak ötöt sikerült beszuszakolni. Úgy tűnhet, mintha precízen megterveztem volna, hogy ilyen szépen, mindig eggyel csökken, de azért ennyire kocka még én se vagyok.)

Tehát a fentebb megnevezett két könyvön kívül még benevezek kettővel, az egyik A bronzlovas, amelyet majd a Könyvfesztiválon szeretnék megvenni, a másiknak pedig egy rövidebbet választok, mivel Paullina Simons igencsak nem aprózta el, 872 oldalas lett a műve.
A választásom Gerard Durell Családom és egyéb állatfajták könyvére esett, mivel egyrészről rövid könyv, másrészről mindenképpen valamilyen vidám, nevettető könyvvel szeretném befejezni a hónapot, mert mind A könyvtolvaj és A bronzlovas második világháborús korszakban játszódik, ebből adódóan nem egy könnyű olvasmány a léleknek.

Természetesen, mint semmi a világon, ez sincs kőbe vésbe, minden az adott hangulatomtól, időmtől, lelki állapotomtól függ. Azonban szeretném rendszeressé tenni ezt a havi tbr listát, mivel mindig is imádtam listákat összeállítani, színes tollakkal, szép írással. :)

Kellemes húsvétot kívánok mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése