2017. április 30., vasárnap

Áprilisi book haul


Sziasztok!

Mivel ma van április utolsó napja, ezért egy áprilisi book haullal készültem Nektek. Ebben a hónapban négy darab könyvet vásároltam, ami elég soknak minősül (bár amióta Bookdepózok, azóta erősen nő a havonta beszerzett könyvek száma). Persze közrejátszott a Könyvfesztivál is, amelyről mindjárt fogok is mesélni egy kicsit.

Az első könyv a Caraval volt, amelyet a Bookdepository-ról rendeltem. Elég friss megjelenés, idén adták ki külföldön. Az az érdekes, hogy az írónő - Stephanie Garber - első könyve, azonban akkora hype volt körülötte, hogy csak na. Ha követitek a külföldi booktubereket, akkor száz százalék, hogy láthattátok, mivel mindenki beszélt róla. Goodreadsen is elég népszerű, persze kapott hideget-meleget. Én mindenképpen el szerettem volna olvasni, ugyanis az Éjszakai cirkusz kedvelőinek melegen ajánlják. Egyébként utálom ezt az összehasonlítást, vagy amikor olyasmit írnak, hogy The Hunger Games meets Throne of Glass (ilyet mondjuk még pont nem olvastam, most csak beírtam két random könyvcímet). Nem rajongok azért, amikor kettő regény összeolvadásának titulálnak egy könyvet, szerintem idegesítő, hogy így akarják felhívni az ember figyelmét. De kinek a pap, kinek a papné.

A történetről:

Scarlett még soha nem hagyta el a pici szigetet, ahol ő, és az imádott testvére, Tella él a kegyetlen apjával. Azonban Scarlett apja elrendezett házasságba kényszeríti, és a lány úgy gondolja, hogy az ő álma, hogy lássa a Caravalt, - a legendás, évente egyszer zajló előadást, ahol a nézők is részesei a shownak - elillant.
Egy nap azonban, Scarlett álma, egy meghívó a Caravalra, végre megérkezik. Szóval Tella igénybe veszi egy rejtélyes hajós segítségét, hogy elszöktethesse Scarlettet az idei előadásra. De amint a trió megérkezik a Caraval helyszínére, Tellát elrabolja Legenda, a Caraval zseniális rendezője.
Scarlettnek az lett mondva, hogy minden, ami a Caravalon történik, csak egy gondosan kidolgozott performansz. De hamar a szerelem játékának, szívfájdalomnak és varázslatnak a hálójába kerül a testvérével, Legendával és a játék többi szereplőjével. És akár igaz a Caraval, akár nem, meg kell találni Tellát, mielőtt a játék öt napja letelik, egy veszélyes dominó effektus következményei elindulnak és a testvére örökre eltűnik.

Én az angol keményborítós kiadást rendeltem meg, mivel az a borító valami fenomenális, illetve le volt értékelve, és így egy itthoni papírborítós kiadás árán tudtam venni egy csodálatosan kidolgozott keményborítós szépséget. Itt egy montázs róla, mivel nem csak a borítója lenyűgöző, hanem a gerince és a „dust jacket” (magyarul talán védőborító) alatti rész is.


S ezzel elérkeztem a Könyvfesztiválhoz. Idén voltam először, úgyhogy eléggé izgultam, hogy milyen lesz. Reggel indultam otthonról, kilenckor már a vonaton ültem. Mivel kollégista vagyok, először le kellett utaznom oda, hogy lerakodjak, hiszen nem volt szándékomban három böhöm nagy táskával járkálni, buszozni Budapesten. Szóval lerakodtam, megebédeltem, és szinte már indulhattam is a vonatra. A Keletitől elbuszoztam a Széll Kálmán térig, és onnan csak pár perc sétára volt a Millenáris. Nos, el kell, hogy mondjam, én ennyi embert még életemben nem láttam! Vasárnap voltam kinn, tömve volt minden. Már a parkban is tömeg volt, mivel valamilyen ételes fesztivált is akkorra időzítettek, szóval lehetett kerülgetni embereket. Ez a tömeg a Könyvfesztiválon se akart csökkenni, s mivel zárt térről beszélünk, sokszor már frusztráló érzés fogott el. Szerencsére nem egyedül kellett lézengenem, hanem egy újonnan megismert molytárssal vághattam bele a standok felfedezésébe. Nagyon jó volt együtt körbejárni a területet, s először a bőség zavara miatt azt se tudtuk, merre induljunk. Azt be kell, hogy valljam, egy kicsit csalódott voltam, mert úgy gondolom, hogy az idegen nyelvű könyvek kínálata elég szerény volt. Amit kinéztem, az már vasárnapra elfogyott. Csak hát sajnos nem mindenki tud csütörtökön vagy pénteken felmenni Budapestre, de ugye ez benne van a pakliban. E kis szomorúságon kívül nagyon-nagyon jól éreztem magam, hiszen mégiscsak azt csináltam, amit a legjobban szeretek - könyvek és könyvszerető emberek között lenni. Mindenesetre jövőre megpróbálok csütörtökön elszabadulni, mert egyrészt akkor még nincs akkora tömeg, másrészt könyvből is több van, és kíváncsi lennék a kezdő napi hangulatra.

A zsákmányok:


A Könyvmolyképzőnél A bronzlovas mellé választhattam egy medált, és nekem erre a csodás könyvesre esett a választásom. Ami még szuperebbé teszi az az, hogy ki is lehet nyitni és két miniatűr képet is bele lehet helyezni. Nem vagyok egy nagy nyaklánc fanatikus, de amióta megvan, mindennap rajtam van, amire még nem volt példa nálam.
A bronzlovas a második világháború alatt, a Szovjetunióban játszódik, s a Metanov család életét ábrázolja 1941 Leningrádjában. Főszereplőnk egy tizenhét éves lány, Tatjána, aki egy szép napon találkozik Alexanderrel, de kapcsolatuk nem nevezhető éppen minden bonyodalomtól mentesnek. Eddig 200 oldalt olvastam belőle, s egy nagyon hangulatos, szép lassan folydogáló történet bontakozik ki a lelki szemeim előtt.
A könyv a Könyvfesztiválon jelent meg, de elő is lehetett rendelni a Könyvmolyképző oldalán. A boltokban majd csak május 19-től lehet kapni.
A Múzsa egy misztikus történelmi regény, amelyben a festészet igen fontos részt tesz ki. A fülszövegét ITT tudjátok elolvasni.
Ez a Librinél jelent meg még ebben az évben, s nagyon-nagyon örülök, hogy megtartották az eredeti borítót, mert csodálatosan néz ki!
S végül, de nem utolsósorban, itt van a Rengeteg. Ma már szinte ritkaságnak számít, de ez egy egykötetes fantasy regény. Főszereplőnk Agnyeska, aki egy apró faluban él, amelynek peremén ott található a Rengeteg. A Rengeteg hatalmától egy varázsló, Sárkány védelmezi a népet. Ő azonban tízévente egy hajadont kér cserébe a segítségért.
A címkék szerint dark-, és high fantasy, s a Gabo SFF részleg gondozásában jelent meg 2016-ban.

Szóval ez volt az április book haul bejegyzésem, holnap jövök a májusi tbr-ral, amelyben lejegyzem, hogy ebben a hónapban mennyire tudtam betartani a magam által megszabott tbr-t, illetve beszélek a májusra tervezett olvasmányokról is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése